A. Utvik 100 år - DEL 6

Bli bedre på det du allerede er best på

2003-2013

A.Utvik as har nå flyttet fra Norheim, hvor vi leide kontorlokaler, til det gamle Sr-bank bygget på Avaldsnes. A.Utvik byggevarer er solgt.

Hovedaktiviteten i 2003 var bygging av omsorgsboliger, samt bygging av barnehager som pågikk over hele lande.

Forbedring av drift og utvikling av forretningsområder hadde konstant fokus, som logistikk i alle ledd og gjenbruk av tegninger. Leilighetene ble bygget for å treffe folk flest. Det ble brukt mye tid på utvikling av leilighetskonseptet. Hvor lå behovene til kundene og hvor lå den økonomiske grensen?

Alle boligene var tilpasset Husbankens krav mhp pris, størrelse og andre kvaliteter. Husbankens krav var et styringsverktøy. Vi var i denne perioden en av de største formidlerne av kunder til Husbanken i Bergen.

90% av boligene vi bygget var 2 og 4-mannsboliger. Dette ble en stor suksess.

Noen steder hadde barnehageutbyggerne restareal etter barnehageutbygging, disse ble benyttet til bygging av leiligheter. Kai Nordal som da var ansatt som selger hos oss, kunne selge 20-30 enheter på få dager med bagasjerommet på leiebilen som kontorpult. Kjøperne sto i kø bortover fortauet. Et nytt konsept der alt var ordnet på forhånd, inkl finansiering, var skapt.

Omsetningen og resultatet under finanskrisen ble «All time high» for A.Utvik as i årene 2008/2009.

Bli bedre på det du allerede er best på. - Arne Utvik d.y.

Dedikerte ansatte

Vi hadde ansatte som var ekstremt dedikerte til oppgavene sine, ansatte som sto sammen i de vanskelige og økonomisk tøffe tidene, ansatte som «stod i det» døgnet rundt om nødvendig.

Jeg vil spesielt nevne de som var med på laget i flere tiår:

Idar Heitmann var byggeleder for alle byggeriene på Haugalandet, samt i Ålesund-distriktet. Byggeleder for flere 100 boenheter samtidig.

Svein B. Nordnes styrte alt med kommunale/tekniske krav, byggesøknader og godkjenninger.

Kjell G. Egeland som var «altmuligmann» i organisasjonen.

En vanvittig periode, der en organisasjon på 8 årsverk, leverte over 1000 boliger på 6-7 år.

I denne perioden hadde konsernet både et entreprenør- og et betongselskap. Selskapene ble solgt/lagt ned grunnet endret strategi. All administrasjon og fokus skulle brukes på bygging av boenheter for salg. Vi skulle bli enda bedre på det vi allerede var best på!

Suksessfaktorer/strategi:

Hvert år reiste hele administrasjonen med partnere på strategisamling. Nå skulle vi sette neste års strategi og budsjett, alle ansatte deltok i diskusjonene og utforming. For meg var det viktig at alle deltok i de fleste beslutninger.

A.Utvik har alltid hatt som formål at alle underleverandører skulle tjene penger. Resultatet av denne strategien var at vi alltid hadde tilgang på snekkere, elektrikere, rørleggere og kunne ha den høyeste

produksjonen pr utførende pr år i distriktet, kanskje i hele Norge. I dette tiåret skrev vi ikke eneste kontrakt med underentreprenørene, et «handshake» var en kontrakt i seg selv.

Markedsføring/profilering:

En suksessfaktor var massiv markedsføring, og at dette skulle føre til at potensielle boligkjøpere skulle ha A.Utvik as i tankene ved valg av leverandør.

Et av markedsstuntene vi gjennomførte var en loddtrekning av 1.000.000,- i rabatt blant boligkundene i løpet av ett år. Markedsstuntet skapte mye oppmerksomhet i media og hos Forbrukerombudet.

Myndighetene mente at kampanjen var ulovlig, vi mente at den ikke var det!

Vår adv. Roy Arne Eike i Deloitte tok saken for oss som da ble behandlet i ESA. Denne vant vi og markedsføringsloven ble endret, vi endret Norsk lov. Se pressemeldingen i bilder.

Mange andre stunt ble gjort, men det vil komme i et senere innlegg :)

Utbygginger i perioden 2003-2012

Karmøy:

Buvik, Østremfeltet, Dåvamyrsveien, Gamle Syreveg, Hansadalen, Kvednadalen, Håvik, Kjellesvikvegen, Salhusveien, Kvednadalsveien, Litlasund, Litlasund Panorama, Løftenfeltet, Norheim, Naumdølavegen, Nordstokke, Nordstokke 2, Nordstokke 3, Osnes, Osnes 2, Prestanestunet, Salvøy, Kolnes, Spannalia 1, 2, 3, Stølen, Stølsbakken, Sørstokke, Veldetun 2, Løftentunet, Hålandshøyden, Avaldsnes sentrum

Haugesund:

Astreaveien, Kvala, Rindå, Birkebeinergata, Grindesvingen, Haugaland håndballhuset, Heinaveien, Rogalandsgata, Solvang, Svoldergata, Vasssbrekke 1-10

Ålesund:

Aukra, Bjørkavåg, Ellingsøy, Giske, Sula, Vestnes

Tysvær:

Nygård terrasse

Sauda:

Rådhusgata

Sveio:

Sveioåsen

Økonomi:

Omsetning økte fra 72 mill til 318 mill i perioden 2003-2013

Neste innlegg er A.Utvik sin historie 2013-2023