LeieEie, kort fortalt

LeieEie passer for deg som har fast inntekt og kan betjene et boliglån, men har lite eller ingen egenkapital.

Du starter med å leie boligen for fast månedspris. Målet er at du skal klare å kjøpe ut boligen innen fem år. Da gjør vi om cirka halvparten av leien du har betalt til egenkapital, som du bruker for å få lån i banken.

Les mer om LeieEie

DelEie

Med DelEie får du muligheten til å kjøpe deg inn i en av våre nye boliger. Boligen du kjøper deg inn i må være din primærbolig, og du vil eie den sammen med LeieEie. Du/dere kan velge å kjøpe fra 2/20 til 20/20 – deler av boligen, og LeieEie as vil eie resten.

For å kjøpe med DelEie-modellen trenger du egenkapital. Du må minst kunne dekke 2/20-deler av innskuddet i borettslagsleiligheten.

Det er vanlig at borettslag har fellesgjeld. Totalprisen på en borettslagsbolig er et innskudd pluss boligens andel av fellesgjelden. Det fine med dette er at du kun må ha egenkapital til deler av innskuddet – ikke den totale gjelden på boligen.

DelEie-avtalen har en varighet på fem år. Målet vårt er at du skal kunne kjøpe hele boligen i løpet av disse årene. Det er derfor lurt å tenke på hvordan du kan spare til å kjøpe en høyere andel.

Les mer om DelEie

Unge i etableringsfasen
Småbarnsfamilier
Enslige med små barn
Nylig gjennomgått samlivsbrudd

Ønsker du å vite mer?